Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat

személyes és egészségügyi adatok kezeléséhez

mint CLINEX BT 2000, Szentendre, Sztaravodai u 78 A

(továbbiakban Adatkezelő) páciense önkéntesen, a megfelelő tájékoztatás birtokában az alábbi adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot teszem.

Jelen nyilatkozatom alapján visszavonásig hozzájárulok ahhoz, hogy Adatkezelő Adatkezelési Szabályzatában meghatározott feltételek alapján, az abban foglalt Adatkezelők a megadott személyes Adataimat (azonosító és kapcsolattartási adataim: Név, telefonszám, e-mail cím, egyéb azonosítók) és az ellátásomhoz közvetlenül szükséges egészségügyi adataimat az Adatkezelő révén nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos feladataik ellátásához szükséges mértékben kezeljék. Tudomásul veszem, hogy a jelen nyilatkozatomban foglalt hozzájárulásom alapján történő adatkezelésre a Szabályzat, illetve a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályok, így különösen az EU 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendelete (GDPR), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló Infotörvény, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény, valamint a gyógykezelés céljából történő adatkezeléssel kapcsolatban az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény rendelkezései vonatkoznak.

A hozzájárulásomat bármikor, ingyenesen, azonnali hatállyal és indoklás nélkül visszavonhatom az alábbiak szerint:

  1. a) postai úton a rendelő címére megküldött nyilatkozattal; vagy
  2. b) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre megküldött nyilatkozattal.

A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét, valamint a Rendelő jogszabályi kötelezettségből fakadó adatmegőrzési kötelezettségét.

Kifogásom esetén jogom van

  1. a) panaszt benyújtani a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 1 391 1400      E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.     web: www.naih.hu

  1. b) jogaim megsértése esetén az Infotv. 22. §-a alapján bírósághoz fordulni.

A hozzájárulás megadása semmilyen vonatkozásban nem képezi előfeltételét az Adatkezelővel történő szerződéses jogviszony létesítésének, ez attól teljesen független. A hozzájárulás megadásának megtagadása, vagy a fentebb ismertetett jogok gyakorlása semmilyen (jog)következménnyel nem jár.

Tudomásul veszem, hogy saját személyes adataim kezelésének korlátozása vagy megadásuk megtagadása akadályozhatják az egészségügyi feladatok elvégzését.

~

Bejelentkezésemmel egyúttal visszavonásig hozzájárulok, hogy Adatkezelő részemre az általam alább megjelölt módokon a kezeléseimet érintő időpont emlékeztető értesítéseket küldjön.

Bejelentkezésemmel egyúttal visszavonásig hozzájárulok, hogy Adatkezelő részemre az általam alább megjelölt módokon az általa nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó, személyemet is érintő hírleveleket, értesítéseket küldjön.

Kelt:     2018.08.01 Szentendre