TŰZFOLT ÉRTÁGULATOK SEPRŰVÉNÁK ÉS ÉRANYAJEGYEK LÉZERES KEZELÉSE

Készülékem a Lumenis Vasculight lézere alkalmas a tűzfoltok, értágulatok, seprűvénák és jóindulatú éranyajegyek kezelésére. Fontos, hogy a kezelés előtti ingyenes konzultáció alkalmával minden részletet tisztázzunk. A lézerterápia általában több ülésben néhány hetes időközökben történik és a végleges eredmény általában több hónap múlva válik láthatóvá.

A tűzfolt a bőrön jelentkező veleszületett érfejlődési rendellenesség. Néha a mélyebb szövetek is érintettek lehetnek, ekkor a tünetek, panaszok is súlyosabbak (akár az érintett végtag megvastagodásával, deformálódásával is járhat). A testen bárhol megjelenhet (arc, törzs, végtagok, stb.), és igen feltűnő színe miatt (rózsaszíntől kékes-liláig) sok kellemetlenséget okoz tulajdonosának.

A tűzfolt magától nem gyógyul meg, sőt az élet előrehaladtával színében általában sötétedik, és felnőtt korra kis kitüremkedések is megjelenhetnek az eddig bőr szintjében lévő folton belül.

A kezelés korábban nem volt biztonsággal megoldható.

Az éranyajegyek ártalmatlan, de esztétikailag zavaró piros foltok a bőrön, melyek időnként vérezhetnek is.

A seprűvénák kis értágulatok általában az alsó végtagon jelennek meg a terhességet követően vagy a kor előrehaladtával. Általában nem okoznak panaszt de esztétikailag zavaróak.Lézerrel hatékonyan kezelhetőek.A kezelés több ülésben történik. Vannak olyan értágulatok amelyeknél az eredmény csak több hónap után látható és az esetek kis százalékában az erek nem tünnek el teljesen csak jelentősen halványodnak, alig észrevehetővé válnak.

A lézer kezelés menetére jellemző, hogy ugyanazt a területet bizonyos időközökkel, többször kell kezelni. A két kezelés közötti idő egyénenként és elváltozásonként változik. A teljes tünet mentességhez akár több hónap/év is szükséges lehet.

A kezelés teljes időtartama alatt fontos a szem védelme speciális szemüveggel.

Mikor nem végezhető el a kezelés

  • Terhesség és szoptatás alatt nem javasolt
  • Lázas állapot idején
  • Epilepszia, kemoterápia esetén.
  • Aktív bőrbetegség, daganatos betegség esetén
  • Autoimmun betegség esetén
  • Keloidos sebgyógyulási hajlam esetén.
  • Aktív herpesz esetén
  • Melanoma vagy egyéb bőrrák esetén
  • Fokozott fényérzékenységgel járő betegség illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése (pl. retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők, vizhajtók) esetén
  • Barnított bőr esetén (a kezelés előtt lehetőleg 3 hétig kerülje a napozást, szoláriumozást, barnítókrémek alkalmazását)