Gyakori esztétikai problémák az arcbőrön található apró, kitágult pórusok, pigmentfoltok, és/vagy apró hegek illetve a hízás fogyás vagy terhesség után kialakult striák. Igazán látványos eredményt az orvosi kémiai hámlasztással vagy lézeres kezeléssel érhetünk el. Viszont a hosszas gyógyulási idő és a hegképződések miatt ezen kezelésektől nagyon sokan idegenkedtek. A derma rolleres kezelés az orvosi hámlasztó kezelésekkel közel azonos hatékonyságú, viszont kíméletesebb.

A derma roller tulajdonképpen egy kis görgős eszköz, amelynek felületén vékony, 0,5-1,5mm átmérőjű orvosi acél vagy titán tűk találhatóak. Ezt a rollert görgetjük a kezelés során a bőrön többször ismételve, meghatározott irányokban. Az általuk okozott apró sérülésekkel sebgyógyulást indukálunk, vagyis a bőr újraképezi saját magát, megújul.
 Emellett a kezelés megkezdése előtt minden esetben helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így minimális fájdalomérzettel tudjuk a kezelést végezni.

A dermarolleres kezelést követően kimutathatóan 300-500%-kal megemelkedik a hidratált kollagén jelenléte a bőrben, ezért kollagén indukciós terápia néven is ismert ez a kezelési módszer.

A kezelést követően nem szabad napozni, szoláriumba menni illetve pár órán keresztül víz nem érheti a bőrt.